Masuri antipandemie

Importanta igienizarii mainilor

Deoarece petrecem foarte multe ore la serviciu, in colectivitati mai mari sau mai mici, trebuie sa stim cum sa ne protejam sanatatea. Un lucru elementar, pe care-l invatam din frageda copilarie, este spalarea mainilor. Pe langa aceasta, este necesar sa efectuam si dezinfectarea mainilor, pentru ca odata cu evolutia societatii, au evoluat si microbii, germenii sau parazitii. Igiena corecta a mainilor reprezinta principala modalitate de prevenire a raspandirii si infectarii cu majoritatea virusurilor si bacteriilor.

Dezinfectantii pentru maini si alte tegumente asigura igienizarea mainilor in doar 30 de secunde, cu efect remanent de 3 ore de la aplicare. Modalitatea corecta de spalare a mainilor presupune spalarea in primul rand cu sapun si apa din abundenta, precum si utilizarea unui produs dezinfectant. Din acest motiv, produsele noastre asigura atat curatarea, cat si dezinfectarea, protectia si ingrijirea pielii.

Produsele Klintensiv dezvoltate in scopul dezinfectarii tegumentelor, sunt disponibile fie sub forma de sapun lichid, fie sub forma de spray sau gel, cu efect virucid sau antimicrobian. Compozitia acestora previne uscarea sau craparea mainilor, indiferent de numarul de utilizari, avand actiune rapida.

Mentinerea igienei adecvate a mainilor, reprezinta metoda cea mai sigura de protejare impotriva bolilor de tot felul, acestea fiind primele care intra in contact cu un mediu contaminat. Necunoscand, nerespectand sau cu o igiena precara, riscam sa ne imbolnavim de hepatita, E. coli, iar lista afectiunilor care pot fi transmise prin intermediul mainilor nespalate este lunga.

Deoarece copiii sunt cei mai expusi si vulnerabili, este necesar sa-i invatam inca de mici cum sa aiba grija de igiena mainilor. Evitam sau minimalizam astfel contactarea infectiilor de tot felul care ii pot afecta inclusiv pe parintii.

Chiar daca suprafetele cu care mainile noastre vin in contact par curate, sa nu traim cu impresia ca asa si este. Trebuie sa fim constienti permanent ca aparentele inseala, iar microbii, germenii si virusii sunt peste tot. Din acest motiv, este bine sa avem tot timpul la noi un dezinfectant antibacterian de maini sub forma de spray sau gel. Rapid si eficient, cu ajutorul acestuia scapam de stresul posibilitatii de a contacta diferiti agenti patogeni, care sunt permanent prezenti in mediul inconjurator si care sunt responsabili de aparitia bolilor infectioase.

Potrivit statisticilor, doar 70% dintre romani se spala pe maini dupa ce folosesc toaleta. Asadar, pentru a fi siguri ca nu contactam vreun microb, germen sau virus de la cei 30%, trebuie sa folosim pe langa apa si sapun, un dezinfectant de maini cu efect virucid si antibacterian a carui actiune ne fereste de aceste probleme, pentru cel putin 3 ore de la aplicare!